Arzak

02
Oct
2015

Min äldsta son Petter fyller 30 nästa vecka. Petter gillar mat, både att äta och laga. När vi var i San Sebastian passade det bra att ge mat i present. Matpresenten blev en måltid tillsammans på Arzak, som är en av världens bästa restauranger med tre stjärnor hos Michelin. För två år sedan var jag på Arzak och fotograferade och gjorde reportage. Det var trevligt att träffa Juan Mari och Elena Arzak igen. Vi blev väl omhändertagna och vi fick vara med och titta i köket, vinkällaren och det alldeles nya matlaboratoriet innan det bar av till matbordet. Det blev 11 rätter att smaka på! Otroligt gott med gåslever, hummer och en massa andra godsaker + lite gott att dricka till. Turchefen höjer betyget till fyra stjärnor!

Line caught squid over hot pan with pandanus steam

Line caught squid over hot pan with pandanus steam

Somilierkontoret

Sommelier kontoret

Full fart i köket! 30 kockar lagar mat åt ca 50 gäster

Full fart i köket! 30 kockar lagar mat åt ca 50 gäster

Kulinarisk guidning

Kulinarisk guidning

Labbet

Labbet

I labbet har man ca 2000 plastburkar med kryddor och andra råvaror från hela världen att användas när man tar fram nya rätter.

I labbet har man ca 2000 plastburkar med kryddor och andra råvaror från hela världen att användas när man tar fram nya rätter i menyn.

Juan Mari, Elena & Petter i köket.

Juan Mari, Elena & Petter i köket.


Comments are closed.



Go to the top of the page