Cykel & Golf 2011 etapp 1, Malaga-Tanger

28
May
2011

Sitter och skriver på hotellet i Tanger, vid poolen, igen. Hoppas att det blir beroendeframkallande. GT:n som står och bubblar lite frestande bredvid datorn hoppas jag nog att den inte blir beroendeframkallande…. men den är väldigt läskande och god. Bor på toppklass-spa-hotell precis vi strandpromenaden och beachen i Tanger. Har ett rum med havsutsikt. Klar turchefsklass. Trots att jag känner mig nöjd med prutningen ligger jag en bit över budget. Men det är skönt att bo bra och vila upp kroppen efter den första veckans trampande och golfande. Det känns inte helt perfekt i kroppen än, cyklade några spinnpass på Villan1951 i Funäsdalen i mars. Inte så mycket träning för cykelmusklerna. Men det är fördelen med att vara ute på tur några veckor. Förhoppningsvis blir man lite starkare eftersom dagarna går. Cykeln är betydligt tyngre än förra turen jag gjorde i GB. Nu har jag mera kameraprylar med och bl.a ett gammalt Gitzo staiv som verkar vara gjort av bly. Det blir Carbon till nästa tur! och värmen är stundtals brutal. Dricker massor av vatten och försöker starta tidigt på morgonen när det är lite svalare.

Den första sträckan från Malaga till Sotogrande är vacker, men otroligt turistiskt. Hotell efter hotell, mil efter mil. Trodde inte att det gick att få plats med så många hotell på så lite land.  Från Sotogrande till Gibraltar var det lite mer som vanliga Spanien. Små mysiga byar och ringlande vägar.

Tog färjan från Algeciras i Spanien till hamnen i Ksar Seghir, Marocko. Därifrån var det fantastisk cykling i ca 40 km efter Medelhavskusten in till Tanger. Otroligt vänliga människor som hejade på och vinkade. Kvinnor i slöjor och män i kaftaner och mycket folk som arbetade efter vägen med hackor och spadar i värmen. Och åsnor och kameler och fantastiska blommor och palmer. Och en hel del skräp efter vägarna som drog ner helhetsiontrycket en del.
Afrika. Turchefens andra cykelkontinent och Marocko blir det 20:e landet jag cyklar genom på min turcykel. Första turen gick till Grekland 1977 och sen var det GB och norra Frankrike 1981. Time out fram till 2009. Nu är det 30 som gäller! Innan 60!

Tanger är en fantastisk stad. Härlig milsvid strand. Kvällarna är underbara. Rumstempurerat och alla verkar vara ute och handla, äta eller bara hänga med vännerna. Den gamla staden, Medinan, är otrolig som en labyrint av små gränder . Tanger var ju ett populärt resmål för svenskar tidigare, men nu reser de flesta till Agadir. Men turchefen rekomenderar Tanger! Och glöm inte att ta med cykeln! Och golfklubborna!

Utcheckning

Gibraltar

Tom och Brian. Now we are best friends!

Natt i Tanger

En ny kompis som jag hittade efter vägkanten på min färd mot Tanger, skönt med lite sällskap!

Seafood. Mmmmmmm......................2 Kommentarer

 • Mats says:

  Härliga bilder Anders!
  Men du får nog öka dosen spinningpass på villan1951!
  Tror att du blir nästa tillskott som spinninginstruktör efter din tur! Välkommen hem o ha det så bra kul o följa dig.
  mats

 • admin says:

  Det vore kanske inte så dumt att bli spinninstruktör när jag trappar ner på turcyklingen. Jag kan tex köra ett marokanskt spinnpass med skön marokansk musik och till det visa bilder på kameler, moskéer, slöjor, utan slöjor ….mm


TrackbacksGo to the top of the page