Real Club de Golf Sotogrande

27
May
2011

Par: 72
Längd: gul tee 5874 meter, röd tee 5147
Greenfee: 160 €
Bantyp: Parkbana
Banarkitekt: Robert Trent Jones d.ä
Hemsida: www.golfsotogrande.com
Cykelparkering: finns

Banan invigdes 1964. Historien bakom byggnationen är rätt intressant. Strax efter andra världskriget köptes marken av en rik amerikan. Eller köptes är väl fel ord, han bytte till sig ett stort stycke mark vid havet. ”Säljaren” fick en bil i utbyte mot marken som då bestod mest av sandstrand och åkermark. Och det var ju innan alla turister började strömma till. Nu kantas banan av enorma sommarvillor och små palats i mångmiljonklassen (€). Efter de sista årens kris i den spanska ekonomin har dock priserna sjunkit rejält. Marken fick ligga i träda några innan byggnationen av banan började. En världens mest kända banarkitekter, Robert Trent Jones ritade och banan anlades med bermuda gräs som flögs in från USA med militära fraktflygplan som landade på en närliggande militärbas. Sotogrande var den första banan i Europa med bermudagräs.

Banan har en väldigt öppen karraktär och fairways och greener kantas av fantastiskt vackra träd, korkekar, olika sorters palmer eucalyptus mm. Banan har fantastisk standard på greener och fairways. Du hittar alltid bollen trots väldigt sneda slag, jag har prövat! Och under en vacker 200-årig korkek är det inte så dumt att sätta sig och lukta på alla blommor……….turchefen ska du inte gå till greenen och putta med de andra tjurarna, nej mamma jag vill bara sitta här under min korkek och ……..

Spelade banan tillsammans med en av medlemmarna, Emilio. En mycket trevlig man som gav bra information om spelstrategi och berättade lite om banans historia. Gracias Emilio!

Royal golf courses. Sotogrande  har fått namnet royal av det spanska kungahuset.
Kungahuset i United Kingdom kan också förära en bana denna titel som tilldelats de kända banorna i det Brittska samväldet. Totalt har 61 banor fått denna titel. St Andrews var den första banan som fick “titeln” royal och det var redan 1834 (klubben grundades 1745) Här kan du läsa mer om de kungliga banorna.
Vad jag känner till har det svenska kungahuset inte delat ut några sådana “titlar”. När jag följer nyheterna på nätet dessa dagar förstår jag att vår kung är mer intresserad av andra typer av banor än just golfbanor. Men han verkar ju i alla fall vara ute och cykla.

Korkek

Emilio from the bunker at the second hole

17:e green

Emilio on 17 green

Emilio is cuting the 18`s fairway with a perfect drive! viva espana!

Blev förälskad i alla vackra träd!

Hål 16

18:e green och klubbhusComments are closed.Go to the top of the page