Tarifa – Huela

07
Jun
2011

Den senaste veckan ha varit skön. Tog färjan från Tanger i Marocko till Tarifa på Spaniens södra udde. Har sedan cyklat längs Atlantkusten och nu har jag bara några mil kvar till Portugal. Fina vägar och många mysiga små byar vid havet. Stannade några dagar i Los Canos de la Meca. Bodde på ett litet hotell på en klippa ovanför stranden. Skönt att bada och softa på beachen med lite nya vänner. Fina restauranger med underbar mat från havet. Turchefen rekommenderar!

Veckans stora äventyr vara cyklingen (och vandringen) längs en ca 40 km lång öde strand i naturreservatet Donana, från Sancular de Barrameda till Matalascanas. Hade fått reda på att det skulle gå att cykla på stranden (alternativet var att cykla runt reservatet via Sevilla, en omväg på drygt 10 mil). Det gick att cykla, bitvis. Men långa sträckor fick jag dra cykeln genom sanden. Avslutningen var magnifik, hård fin sand och cykling i vattenbrynet i mörkret. En liten måne och himlens alla stjärnor tittade förundrat på turchefen när han kämpade i natten. Men när du ser bilderna här nedan förstår du att det var värt varenda kalori.

Nu bär det av till postkontoret (Correos på spanska, nu är jag uppe i minst 20 ord! Synd att jag ska tlll Portugal idag, nu när jag äntligen behärskar spanskan så bra). Campingutrustningen får åka hem i förväg. Tungt att släpa på tält, sovsäck, kök mm när jag ändå bara bor på hotell, och dessutom får jag bara dåligt samvete när jag cyklar förbi en campingplats.

Den här stackars fisken kunde väl inte mycket mer spanska än jag kan!!

Cykling på stranden i sommarnatten

Trafalgar fyren. Det var här, ute till havs som Lord Nelson och den brittiska flottan vann det viktigaste sjöslaget under Napoleonkrigen 1805. Den sammanslagna Spansk-Franska flottan förlorade 22 skepp och britterna inte ett enda. Lord Nelson dog i slutet av slaget men blev den störste hjälten i brittisk sjöhistoria. Och fyren är den vackraste turchefen sett!

Amigos!

Hans och Berit från Stavanger på krogrunda i Jerez

Eclipse, världens största yacht låg i hamnen i Gibraltar. 170 meter, dubbla helikopterplattformar mm mm. 3 miljarder kr kostade kalaset för oligarken Roman A.

Cadiz, lite anspråkslösare båtar här!

Los Canas de la Meca

På stranden vid Donana

Cykling på stranden i DonanaComments are closed.Go to the top of the page