Varning! Turchefen är i Andalusien

24
May
2011

Att resa är ett fantastiskt äventyr. Om man är en vimsig och tankspridd turchef blir det ännu mer intressant! Som när jag landade i Malaga i lördags. Allt gick som smort ända tills jag skulle ta en taxi till en cykelverkstad för att få hjälp att montera ihop cykeln som var delvis nermonterad för att få plats i sin lilla låda. Hittade en taxi, med nedfällda baksäten gick lådan enkelt in i bilen. Men sen började problemen hopa sig. Taxichauffören kunde inte ett enda ord engelska eller tyska eller svenska…..Och turchefen som i sin vanliga positiva anda tränat in några (som han trodde)  gångbara spanska ord: hola, gracias, seniorita, cerveza och san miguel. Tyvärr inte mycket att komma med när man ska förklara att man vill komma till en cykelverkstad. Jag prövade med mecanico bicicleta mm och försökte gestikulera en skiftnyckel mm mm……. Chaffisen tittade bara undrande på mig och såg ut att tänka att det inte bara var cykeln i baksätet som hade lösa skruvar.

Då ändrade jag taktik! Vi åker till hotellet istället . Bra planering att boka hotell första natten. Hade dock inte skrivit ut bekräftelsen. Hotell Picasso visste jag att det hette. Det finns två hotell Picasso förstod jag att chaffisen sa. Ett i Malaga och ett i Torremolinos. Jag chansade på Malaga. Kände mig lättad att vi äntligen rullade iväg. När vi kom fram bad jag min nya kompis att vänta utanför när jag går in och kollar om det fanns rum i mitt namn. Nej! Pratade en stund med en mycket trevlig och mycket engelskspråkig seniorita i receptionen. Hon berättade att det fanns cykelverkstad i närheten. Jag hämtade chaffisen och senioritan berättade för chaffisen hemligheten bakom mina tafatta spanska språkförsök 20 minuter tidigare. Nu bar det iväg till cykelverkstaden. Väl framme lastades cykel och packning ur. Och en till synes mycket lättad taxichaufför rullade iväg med en rundligt tilltagen dricks. Och 30 minuter senare var cykeln ihopmonterad. Det är aldrig för sent att ge upp!
Och nu rullar man vidare mot nya äventyr……..

P.S. Om någon vänligt sinnad medmänniska med hyfsade spanska språkkunskaper och ett visst sinne för organisation och planering läser detta är du välkommen att skicka ditt  CV till turchefen. Bra anställningsvillkor utlovas! Fritt mat och husrum och fria cykeldäck och massor med frisk luft utlovas. Och lagom spännande äventyr! D.S.

Andalusiens flagga och i bakgrunden den mäktiga Gibraltarklippan4 Kommentarer

 • Thomas says:

  Ska du inte ta dig en cykel tur på Gibraltar klippan och träffa alla tjuvaktigabapor. Blir lite avis på dig, var där nere en längre tid för ett par år sedan. Härligt ställe, fin kust. Ha de så gott

 • Malin Johnsdotter says:

  Jag som trodde att du skulle cykla hela vägen!! Inre undra på att du spelade golf redan på söndagen Fusk! Men kul att läsa din blog

 • admin says:

  På golf & cykel touren är alla knep tillåtna…..

 • admin says:

  Traffade “släktingarna” på klippan idag!


TrackbacksGo to the top of the page